...

پاناما اعلام کرد: جریمه ۵۰۰۰ دلاری برای مهاجران جنگل دارین

پاناما اعلام کرد: جریمه ۵۰۰۰ دلاری برای مهاجران جنگل دارین

رئیس‌جمهور پاناما، خوزه رائول مولینو، اعلام کرد مهاجرانی که از طریق جنگل دارین از کلمبیا وارد پاناما می‌شوند و قصد دارند به ایالات متحده برسند، تا ۵۰۰۰ دلار جریمه خواهند شد. مولینو در کنفرانس خبری هفتگی خود گفت: “هر فردی که با عبور غیرقانونی از پست‌های کنترل مهاجرتی وارد کشور شود، چه از راه زمین، هوا یا دریا، به مبلغی بین هزار تا پنج هزار دلار بسته به شدت تخلف جریمه خواهد شد.”

مولینو این اظهارات را شش روز پس از انتشار یک فرمان اجرایی در روزنامه رسمی بیان کرد که هدف از آن افزایش جریمه‌های مهاجران و جلوگیری از ورود غیرقانونی از جنگل است. بر اساس این مقررات جدید، مهاجرانی که توانایی پرداخت جریمه را نداشته باشند “اجازه ترک کشور را نخواهند داشت” و “در صورتی که منابع مالی برای پرداخت این جریمه نداشته باشند، از کشور اخراج خواهند شد.”

با این حال، این فرمان تأکید می‌کند که جریمه باید “به نحوی تعیین شود که قابل پرداخت باشد و [مهاجران] بتوانند قبل از ترک خاک پاناما آن را پرداخت کنند.” جنگل دارین به مسیری برای مهاجرانی تبدیل شده که از آمریکای جنوبی به قصد رسیدن به ایالات متحده از طریق آمریکای مرکزی و مکزیک سفر می‌کنند.

در سال ۲۰۲۳، بیش از ۵۲۰ هزار نفر از این جنگل عبور کردند؛ جایی که با خطراتی چون رودخانه‌های خروشان، حیوانات وحشی و گروه‌های تبهکاری که اقدام به دزدی، تجاوز و قتل می‌کنند مواجه می‌شوند. بسیاری از این مهاجران زخمی و بدون پول به پست‌های کنترل پانامایی می‌رسند؛ جایی که خدمات اولیه به آنها ارائه می‌شود تا به مسیر خود به سوی مرز کاستاریکا ادامه دهند.

تا کنون در سال جاری، حدود ۲۸۳ هزار مهاجر از طریق این جنگل وارد پاناما شده‌اند که ۳۷ درصد کمتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ است. بیشتر این مهاجران ونزوئلایی هستند، هرچند کلمبیایی‌ها، اکوادوری‌ها، هائیتی‌ها و چینی‌ها نیز در میان آن‌ها حضور دارند. مولینو بیان کرد: “در سپتامبر تعداد مهاجران ۲۵۱۱۱ نفر بود و تا به امروز در اکتبر، این عدد حدوداً به ۲۱۵۴۲ نفر رسیده است.”

دولت پاناما برنامه‌ای با تأمین مالی ایالات متحده برای اخراج مهاجرانی که از جنگل دارین عبور می‌کنند راه‌اندازی کرده است. مسئله مهاجرت یکی از موضوعات کلیدی انتخابات ایالات متحده در سه‌شنبه آینده است. تا کنون، بیش از هزار مهاجر تحت این برنامه اخراج شده‌اند؛ البته این برنامه شامل حال ونزوئلایی‌ها نمی‌شود چرا که کاراکاس به دلیل اختلاف نظرها درباره انتخابات مجدد بحث‌برانگیز نیکلاس مادورو در ۲۸ جولای، از ورود هواپیماهای پانامایی جلوگیری کرده است. مولینو افزود: “ما انتظار داریم این پروازهای بازگشتی هر هفته ادامه یابد.”

5/5 - (1 امتیاز)